Åkershagan – Opplæring og aktivitetssenter
Åkershagan Opplærings- og Aktivitetssenter month old
62 56 24 60 class size

Åkershagan – Opplæring og aktivitetssenter

 

Litt om oss Snoezelen-senteret i Ottestad er en avdeling ved Åkershagan opplærings- og aktivitetssenter (ÅOA). ÅOA er et kommunalt opplærings- og aktivitetssenter for mennesker med sammensatte lærevansker. Faglig har senteret personale med kompetanse og lang erfaring innen primærmotorikk, sanseintegrasjon, tidlig samspill og kommunikasjon, musikk/lyd og bevegelse.

 

Vi kan tilby:

  • Kurs/veiledning for hjelpere.
  • Ekskursjoner.
  • Studiebesøk.
  • Utleie av senteret til mennesker med sammensatte lærevansker med sine hjelpere.

 

Rommene våre: Det hvite rommet er både lyd- og lysisolert slik at sanseinntrykkene kan begrenses. Rommet innbyr til samhandling. Få møbler og det myke gulvet gir god plass og sikrer at alle kan velge sin egen ligge- og sittestilling. Et utvalg av lyd- og lyseffekter kan tas i bruk enkeltvis eller i kombinasjon, gjerne fra løvbladstolen, vannsengen eller foran boblesøylene.

Det røde rommet inneholder blant annet lysgulv og en himmelseng med en trykkstimulerings madrass som hovedmøbel. Taktil trykkstimulering ser ut til å ha en god effekt på mennesker som av ulike årsaker sliter med søvnproblemer.

I det blå rommet vektlegges taktil kommunikasjon. Rommet har behandlingsbenk til bruk for fysioterapi, aromaterapi og spedbarnsmassasje. En krypetunell med ulike effekter gir varierte sanseopplevelser. Det finnes også en “kuledyne” og et musikkanlegg.

Det grønne rommet inviterer til aktivitet og ulike sanseopplevelser ved bruk av ballbassenget, diverse husker, baller, bryterstyrte leker, pøller og ergometersykkel. Rommet ligger i tilknytning til en velutstyrt gymnastikksal som kan leies etter avtale.

Det gule rommet eller “lydrommet” er utrustet med forskjellige instrumenter. I rommet finnes blant annet en soundbox som gir forsterket vibrasjonseffekt. Her finnes også en stor xylofon som man kan ligge på, et orgel med “touch”-plater og forskjellige rytmeinstrumenter og fløyter. Rommet innbyr til utprøving av de ulike instrumentene og stimulerer til egenaktivitet og utvikling av fantasi og kreativitet.

På brytoteket kan personer med blant annet motoriske vansker oppleve å få omgivelseskontroll i forhold til lekaktiviteter, dagligdagse gjøremål og kommunikasjon. Det finnes en soundbeam, en stor soundbox til å ligge på og mange bryterstyrte leker. Soundbeamen er koblet til et keyboard gir rike muligheter til å lage egen musikk gjennom bevegelser.

Svømmebassenget kan leies etter avtale og er godkjent som terapibasseng(33 grader). Bassenget egner seg til vanntilvenning og forskjellige vannaktiviteter for store og små. Bassenget har eget musikkanlegg, mange hjelpemidler, leker og sklie. Basseng og garderober er tilpasset rullestolbrukere. To badstuer ligger i tilknytning til bassenget.

Rommet med vibroakustisk stol er et tilbud til mennesker med blant annet nedsatt blodomløp, stiv Muskulatur og spasmer. Erfaringer fra musikkterapien er her kombinert med vitenskapelig bruk av vibrasjonseffekter i tillegg til musikk. Sammen gir dette en behagelig fysisk- og psykisk opplevelse.

Det sorte rommet er utstyrt med et interaktivt musikksystem. Det er egnet for trening av årsak/virkning og stimulerer øye/hånd- koordinasjon. Her kan man utvikle sine motoriske ferdigheter og evnen til å se og lytte. Rommet innbyr til støtte for kommunikasjon og sosial samhandling. Rommet gir opplevelser for alle, uavhengig av ferdighetsnivå.

Kontaktinformasjon: Snoezelen-senteret Åkershagan opplærings- og aktivitetssenter Søster Borghildsveg 20 2312 Ottestad Tlf: 62 56 24 60

aakershagan@stange.kommune.no

Les mer på www.aakershagan.no Kontakt oss for nærmere informasjon og avtaler