Ragna Ringdals Dagsenter
stig@rrd.no month old
23 400 800 class size

Ragna Ringdals Dagsenter
– et ressurssenter for psykisk utviklingshemmede

  • Hans Nielsen Haugesgt. 44A, 0481 Oslo
  • 23 400 800
  • stig@rrd.no

 

Litt om oss
Ragna Ringdals Dagsenter er hoveddriften til stiftelsen Ragna Ringdals Dagsenter. Stiftelsen ble godkjent i 1991 og erstatter tidligere stiftelser og eierforhold. Stiftelsen er utgått fra Støttelaget for psykisk utviklingshemmede i Oslo, som startet Ragna Ringdals Dagsenter i 1953.

 

Sansehagen
I flere år har personalet på SRRD ønsket seg et mer tilrettelagt uteareale. Så kom ideen om en sansehage, og vi begynte å planlegge. En arbeidsgruppe ble oppnevnt og landskapsarkitekt Askild Nielsen ble kontaktet.

En gruppe fra SRRD reiste på studietur sammen med Askild Nielsen og så på forskjellige Sansehager på østlandet. Vi fikk mange ideer, og landskapsarkitekten tegnet et forslag som vi diskuterte og endret en del ut fra de behov som kom fra avdelingene. Underveis har vi også søkt og fått penger fra diverse fond og legater bl.a. fra Helse- og rehabilitering. August 2005 ble sansehagen vår ferdig. Hagen skal gi mennesker med utviklingshemming gode sanselige opplevelser og våre et godt og trygt sted å oppholde seg. Her kan de kjenne duften av roser, smake på jordbær, rips og solbær, dyrke sine egne grønnsaker, se og kjenne på vann som renner, føle det myke gresset og se lyset skinne gjennom de røde og gule takplatene.

 

Les merwww.rrd.no/