Tynset sansesenter
Tynset sansesenter month old
62 48 58 98 class size

Tynset sansesenter

  • Olaf Røsts gt. 36, 2500 Tynset
  • 62 48 58 98

 

Litt om oss:
Tynset sansesenter eies og drives av Tynset kommune, og har vært i drift siden november 2011. Vi var så heldige å få tildelt midler gjennom Extra – stiftelsen, via Lions Tynset, samt at vi søkte midler fra lokale lag og foreninger. Det var disse midlene som gjorde det mulig for oss å innrede rommene.

Vi har et blått rom med krabbetunell, snurrehuske, paletto, pølle til å gynge på, og en mørk krok med ultrafiolett lys som gir sterke synsinntrykk. Vi har et gult rom med en vibroakustisk stol, samt massasjebenk. Så har vi et rødt rom med ulike sanseeffekter og lekemuligheter. I allerede eksisterende gymsal har vi plassert ballbasseng og ballgynge, og laget muligheter for å dele av rommet med gardiner fra gulv til tak, for å skape et rom i rommet. Vi har også et hvitt rom, med musikkvannseng, boblesøyler, løvbladstol og myke tekstiler i hvitt. I tillegg har vi tatt i bruk en lang korridor, som vi har utstyrt med aktivitetsmuligheter på veggene. Vi holder til i etablerte lokaler hvor det er skole og dagsenterdrift, og det er et terapibasseng i bygget. Dette bassenget er et flott sted for sansing, i tillegg til de nye sanserommene.
Tynset sansesenter har besøkende på dagtid fra barnehager, skoler, og dagsenter for funksjonshemmede, og vi tar i mot brukere både fra egen og andre kommuner. I tillegg har vi fast åpningstid om ettermiddagen, èn ettermiddag per måned. Da kan hvem som helst komme og benytte sanserommene og bassenget som finnes i bygningen. Vi arrangerer også kurs i babysang.
Søknadsskjema finnes på Tynset kommune sine nettsider, og vi tar i mot søknader gjennom hele året.

 

Les merwww.tynset.kommune.no